Tornem al Parlament!

  • Aquest divendres es durà a terme la segona de les dues compareixences que ha de fer el Col·legi a la Comissió d'Estudi sobre el Model Policial del Parlament de Catalunya.
  • La col·legiada Helena Mulero ens representarà i ho farà com a portaveu del grup de treball creat per l'ocasió, després que el pla de treball de la Comissió parlamentària aprovés les compareixences.

Durant el mes de novembre de l'any passat es va estar treballant contra rellotge per poder participar en la Comissió d'Estudi sobre el Model Policial del Parlament de Catalunya, un espai on creiem que és important tenir-hi veu. Al desembre de 2021 van començar les compareixences i, per fi, el passat 23 de setembre va ser el torn de la primera participació, de la Dra. Antònia Linde, per aportar la seva expertesa en transparència i anàlisi de dades. Podeu llegir el resum de la seva aportació AQUÍ i recuperar la seva compareixença AQUÍ.

En aquest cas, l'Helena Mulero aportarà la seva expertesa en prevenció i seguretat, per a avaluar els protocols d'informació i transparència tant en les actuacions policials generals com en les concretes. L'objectiu de la Comissió és l'anàlisi i la investigació dels mecanismes de control, avaluació i investigació de les actuacions policials, amb la possibilitat d'implantar mecanismes independents de control i fiscalització d'aquestes actuacions; la revisió del model d'ordre públic i la possibilitat de plantejar-hi canvis; la transparència en la informació i les dades per part del Departament d'Interior, i l'anàlisi de les actuacions de la divisió d'informació dels Mossos d'Esquadra i del seguiment d'activistes polítics i els mecanismes de control i fiscalització de les actuacions policials.

El grup de treball del Col·legi el formen: Ainoa Torrado, Òscar Chamorro, Àngel Párraga, Antònia Linde, Helena Mulero, Bernat Vivolas i Eva Barroso, Daniel Limones i Roser Gamonal per a coordinar-ho. També en va formar part Pedro Campoy, a qui recordem i agraïm la feina.

Podeu anar fent seguiment de la Comissió i les sessions que s'aniran fent a la web del Parlament. A més, aquest divendres també compareixeran Ramon Chacón, intendent i cap de la comissaria general d'investigació criminal, Carles Hernández Vilamajó, intendent i cap de la comissaria general d'informació i Àngels Bosch, membre de la Comissió Executiva de la Confederació Europea de Policia.