Nova #FormacióCrimiCat: Curs d'Anàlisi de Xarxes Socials

L'anàlisi de xarxes socials és una tècnica anomenada "anàlisi estructural", que s'utilitza per a mesurar les estructures socials sobrevingudes de la interrelació de la persona amb diferents actors socials, des d'individus fins a organismes, per arribar a predir conductes d'aquestes persones i establir patrons sobre les relacions. Des de la criminologia, la seva aportació és fonamental en la intervenció i prevenció comunitària amb, persones adultes i persones en risc de cometre actes delictius i de victimització.

L'objectiu d'aquesta nova formació és introduir als i les nostres professionals i a aquells relacionats amb el sector i agents de l'acció i intervenció social en el funcionament i aplicabilitat d'aquesta anàlisi per a potenciar el seu treball amb persones des de diferents aspectes que poden anar des de l'anàlisi de factors de risc en la promoció de factors de prevenció, des de diferents prismes d'intervenció.

Coneixements

 • Conèixer els principals conceptes, teories i mètodes associats a l'ARS.
 • Conèixer temàtiques actuals abordables des de la perspectiva de xarxes.

Habilitats

 • Introduir-se en l'ús de programes informàtics d'ARS.
 • Aplicar els procediments estadístics relacionals bàsics.
 • Elaborar protocols de recollida de dades relacionals.

Valors

 • Assumir la potencialitat de l'enfocament de l'ARS per a diagnosticar realitats personals, situacions criminològiques i fenòmens socials des d'una perspectiva relacional.
 • Valorar la pràctica criminològica des de la perspectiva relacional.
 • Proposar respostes sistèmiques i globals a situacions criminològiques més enllà de les aproximacions atributives.

A qui va destinat?

Persones titulades en Criminologia, estudiants de quart de Criminologia i professionals d’altres disciplines relacionades amb  la recerca i la intervenció social.

Es tracta d’una formació que pot complementar les formacions prèvies i donar un suport a la part pràctica. 

Places limitades

15 persones. 

Formadora

Sara Pérez-Hernando, Doctora en Educació i Societat per la facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, especialitzada a l'àmbit de protecció a la infància, és investigadora postdoctoral i professora al Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la UB . Membre del grup de recerca GRISIJ (Grup de Recerca en Intervencions Socioeducatives en la Infància i Joventut) amb qui col·labora en projectes nacionals i internacionals en col·laboració amb el tercer sector i l’administració pública

Data  17.11.2022 de 16:00 a 19:00 

Modalitat: Presencial facultat d'Educació UB, Campus Mundet - Sala Julia Espin, 2a planta Edifici Llevant

Es lliurarà certificat de participació.

Preu:

 • Gratuït per a les persones col·legiades*
 • Amics i amigues  del col·legi : 30 euros.
 • Alumnat de 4art de Crimi: 35 euros.
 • Persones No col·legiades:  45 euros.

** S'ha d'estar al corrent de pagament. Serà obligatori avisar en cas de baixa 72 hores abans de l'inici del curs per a poder ser aprofitada la plaça per una altra persona. A sensu contrario s'aplicarà una penalització per la qual se li redueix el dret a realitzar formacions gratuïtes pel CrimiCat durant un any. En cas de voler fer una formació, tot i ser aquesta gratuïta, s'haurà d'abonar el valor corresponent a la tarifa reduïda que correspongui segons el curs ofert.