Nosaltres també trobem feina! - Lara Alemany

Lara Alemany Jaime és criminòloga llicenciada per la Universitat de Barcelona l'any 2008, havent cursat la Diplomatura de Criminologia a la mateixa universitat anteriorment. L'any 2000 va treballar al Departament de Justícia però des de llavors s'havia dedicat a altres sectors professionals. Enguany va ser contractada al Departament de Justícia com a tècnica a l'Equip de Medi Obert, essent la primera vegada que es donava la possibilitat de presentar-se amb Criminologia com a titulació principal. Actualment 3 criminòlogues més cobreixen aquest lloc de treball.

Ens pots parlar una mica de la teva feina?

Treballo com a reforç en l’Equip de Medi Obert de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Subdirecció General de Programes de Rehabilitació i Sanitat. La meva feina és donar suport als tècnics referents de cada Centre Obert i cada Centre Penitenciari i conjuntament resolem les peticions que estiguin relacionades amb Medi Obert. Hi ha diferents modalitats que tractem i resolem, amb celeritat i professionalitat, tenint en compte tots els factors.

Consideres que poses a la pràctica el que has après al grau?

Tots els coneixements que poso en pràctica i tots els temes que hi tracto, els he vist i els he estudiat a la carrera de Criminologia.

Com et vas assabentar de la feina?

Per dos canals. El del Departament de Justícia i per la oferta que va penjar el Col·legi a Linkedin.

Feia molt que buscaves feina? Sabies per on es mouen les ofertes a l’àmbit Criminològic?  

Portava uns quants mesos buscant feina de criminòloga. Tot i que estava en actiu professionalment, no estava en el camp de la criminologia. Vaig trobar molt poques ofertes i les que hi havia tenien molta demanda.

Com va ser el procés de selecció?

El procés de selecció va ser ràpid i senzill. Vaig explicar la meva trajectòria professional i de coneixements del camp social. 

Què consideres que ha estat imprescindible per a que et seleccionessin?

La meva versatilitat davant la feina. Tot i ser formada en el camp social la meva trajectòria professional passa per diferents escenaris i això ha fet que pugui arribar a ser una persona més eficaç, més empàtica amb un equip i sobretot amb una visió amplia de les coses que pugui tractar i/o decidir. L'objectivitat sempre és bona companya.

Quin consell donaries als estudiants? I als teus companys que encara estan en recerca activa de feina?

Que pensin que som molts els companys i companyes que estem lluitant per una visualització i un reconeixement de la nostra professió. Que els principis no són fàcils, però que el camí et demostra que val la pena seguir treballant de valent per arribar on volem: Ser part del sistema de prevenció i tractament del delicte.