
27 de gener de 2023
"Present i futur de la victimologia:
cap a on anem?"
Què és la Nit de la Criminologia?

Després de dos anys d'espera per culpa de la covid-19, torna la Nit de la Criminologia! Els criminòlegs i criminòlogues necessitem un espai de trobada de la nostra professió, un lloc concret per conèixer altres professionals de la criminologia i companys i companyes relacionades amb el sector, un moment on iniciar idees, contactes o futures relacions laborals.
Per això, des del Col·legi Oficial de Criminologia de Catalunya, com a representants del col·lectiu professional, vam decidir crear la Nit de la Criminologia, buscant ser un esdeveniment referent i anual de trobada pels i les professionals de tota Catalunya. Després de l’èxit de les dues primeres edicions del 2019 i 2020, consolidem l’espai com a esdeveniment anual de referència i seguim treballant per millorar-la any rere any!
La Nit està oberta a tothom, gira entorn un tema en concret triat per l'equip organitzatiu i comença amb un col·loqui entre 4 o 5 ponents amb expertesa en l'àmbit escollit i la participació del públic. Després es fa entrega del reconeixement al col·legiat o la col·legiada d'honor de l'any i finalment es fa un sopar a peu dret on s'aconsegueix l'espai de networking que tant trobàvem a faltar.

Enguany la temàtica serà "Present i futur de la victimologia: cap a on anem?", on farem una revisió des de la perspectiva criminològica dels darrers canvis socials en l'atenció a la víctima i la victimologia, i en matèria de prevenció i atenció dels diferents col·lectius susceptibles d'intervenció, així com sobre com afecten els mateixos a la creació de serveis i formes d'intervenir amb víctimes.
- Data: 27 de gener de 2023 - 18.15h
- Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
- Entrades: Ja a la venta! Preus reduïts per col·legiats/des i estudiantat de criminologia.
- OBSEQUI cortesia de l'editorial Tirant a tot el públic assistent del e-book "Una política victimal comprometida" de Ana Isabel Pérez Machío i José Luis de la Cuesta Arzamendi.
- Tens dubtes? Escriu-nos a comunicacio@criminolegs.cat o consulta al final d'aquesta pàgina les Preguntes Freqüents!
3a edició: "Present i futur de la victimologia: cap a on anem?"
MODERA: DRA. NOEMÍ PEREDA - Doctora en Psicologia Clínica i de la salut experta en victimologia infantojuvenil, docent i investigadora a la UB i en diversos màsters i postgraus. Directora del GReVIA, assessora en diferents ens públics, privats a Catalunya,a la resta de l'estat i Europa en la intervenció i prevenció de qualsevol tipus de violència davant de la infància.
DISCURS INAUGURAL a càrrec de la Consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, Sra. Gemma Ubasart.
PRESENTA: Roger Rovira - Criminòleg i reporter de Televisió de Catalunya (TV3)

MARINA BARTOLOMÉ VALENZUELA
Criminòloga especialitzada en victimologia infantojuvenil, és membre de GReVIA on està fent un doctorat en psicologia i actualment treballa al Defensor del Poble Espanyol investigant l’abús sexual infantil dins de l'Església catòlica. També ha treballat a la Fundació Vicki Bernadet.

MARÍA CÁRDENAS HIDALGO
Criminòloga i psicòloga forense, especialitzada en violència de gènere. Amb experiència al Tercer Sector, actualment exercint al Servei d'Acompanyament a les Víctimes del Delicte en seu judicial (SAVD) i en la Unitat d'Atenció i Valoració als Afectats per Terrorisme (UAVAT). Secretària secció jurídica COPC.

IRENE MONTIEL JUAN
Doctora en Psicologia i criminòloga. Professora i investigadora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), membre de VICRIM, experta en victimologia infantojuvenil i ciberdelinqüència, col·laboradora habitual a diferents universitats i ens públics i privats.

CARLA VALL I DURAN
Advocada penalista i criminòloga. Assessora en polítiques de gènere i seguretat. Especialista en la defensa de víctimes de violències masclistes, violència sexual i vicària.
Quins projectes podrem veure a l'exposició?

"Prevenció i formació per una mobilitat sostenible i segura"
A càrrec d'ADEVIC (Associació pel desenvolupament de l'educació viària a Catalunya)

"Les tasques de l'Observatori Noctàmbul@s"
A càrrec de l'Observatori Noctàmbul@s de la Fundació Salut i Comunitat

"Pre-test de l'adaptació il·lustrada del Juvenile Victimization Questionnaire (JVQ; Finkelhor et al., 2005) per infants d'entre 8 i 12 anys"
A càrrec del Grup de recerca VICRIM de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

"ÂNGELBLAU, Superant l'abús, afrontant la pedofília i prevenint la pederàstia"
A càrrec d'ÂngelBlau

"La prevención y la respuesta frente a las ciberviolencias de género"
A càrrec del grup de recerca Antígona

"El enfoque restaurativo: un aliado antirracista"
A càrrec de SOS Racisme

"Prevenció Bullying a l'escola i a l'esport. Sistema de Protecció a la Infancia FC Barcelona"
A càrrec de la Fundació FC Barcelona

"Recerca en violència sexual sense record"
A càrrec d'INTRESS



© Fotografies: Gisela Jané
Agraïm el patrocini i suport de:
La Nit és possible gràcies a entitats col·laboradores que ens donen suport!
Preguntes freqüents
- A què es destinen els diners de l'entrada?
Amb els diners de l'entrada costegem el lloguer de l'espai, el sopar, els sous dels i les ponents i treballadors/es que ens ajuden i petites despeses de producció. Nosaltres com a entitat sense ànim de lucre no cobrem res per organitzar-ho, però sí que genera unes despeses logístiques que cal cobrir.
- Com serà el sopar? Hi haurà opcions vegetarianes, sense gluten o sense lactosa per sopar?
El sopar és un càtering a peu dret amb diferents opcions per provar i barra lliure d'aigua, refrescos i vi. Ens assegurarem que hi hagi opcions per tothom, però recorda que si tens una intolerància, has d'enviar un mail a comunicacio@criminolegs.cat indicant el teu nom, el correu electrònic de la compra d'entrada i les teves preferències alimentàries.
- Puc venir només a una part de l'esdeveniment (només a la conferència o al sopar)?
Sí, però el preu de l'entrada no varia!
- Hi haurà guarda-roba?
Hi haurà servei de guarda-roba gratuït durant tota la nit.