Junta de govern

DANIEL LIMONES SILVA
DANIEL LIMONES
I SILVA

PRESIDENT

Inspector de policia local i professor col·laborador a la UOC. Màster en Criminologia, especialitzat en PolicingEvidence Based PolicingCommunity Policingtrust & confidence, violència a l’oci i seguretat pública en general. Membre de la SEIC,  UNIJEPOL i President de la Spanish Society of Evidence Based Policing. Anteriorment va participar a la Junta de l’ACC on va donar suport a l’aprovació de creació del Col·legi. També és tutor de pràctiques a la UAB, la UB i la UOC i anteriorment ho havia sigut a la UdG i UDIMA.

ARANTXA HERNÁEZ HERNANDO
ARANTXA HERNÁEZ HERNANDO

VICEPRESIDENTA

Insertora laboral al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (Departament de Justícia), Màster en Criminologia i Delinqüència Juvenil i Màster en Psicologia Forense i Criminal. Experta en la inserció laboral del Criminòlegs, ha estat reconeguda amb el VI Premi FACE "Por su impulso a la investigación profesional de la Criminología". Coordinadora de l'Observatori d’Inserció Professional de Criminòlegs de Catalunya. Professora associada del Grau de Criminologia UAB. Col·labora anualment amb diferents universitats fora i dins del territori català per tal d'impulsar la inserció laboral dels i les criminòlogues. Promotora dels tallers d'inserció laboral per a criminòlegs/ogues.

JAUME HOMBRADO TRENADO
JAUME HOMBRADO TRENADO

SECRETARI

Investigador predoctoral de la Universitat de Barcelona i avaluador de títols universitaris a la Direcció d’Avaluació i Acreditació de la Junta d’Andalusia (Agència d’avaluació acreditada per ENQA).  Ha estat secretari de la comissió gestora del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya. Dins del camp associatiu ha col·laborat activament a l’Associació Interuniversitària de Criminologia (AIC), on va ser president, i a la Societat Interuniversitària d’Estudiants de Criminologia (SIEC), com a representant de la UB a nivell estatal. Membre actual del Grup de Recerca en Victimització d'Infància i Adolescència (GReVIA).

SARA PÉREZ HERNANDO
SARA PÉREZ HERNANDO

ADJUNTA A SECRETARIA

Doctora en Educació i Societat. Professora associada del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de l’Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Intervencions Socioeducatives en la Infància i Joventut (GRISIJ), on treballa en projectes de recerca nacionals i internacionals en col·laboració amb professionals del Tercer Sector. Ha estat vinculada a l’AIC des dels seus inicis arribant a ser vicepresidenta i coordinadora de la secció de titulats.

ISABEL DÍAZ NAHARRO
ISABEL DÍAZ NAHARRO

TRESORERA

Especialitzada en joventut i prevenció de la delinqüència des de la inserció laboral del col·lectiu. Menció en Prevenció i Seguretat, Màster en Direcció Estratègica en Seguretat i Policia, habilitada com a directora de seguretat i Curs d'especialització com a tècnica en gestió de programes per al foment de l’ocupació. Participa com a responsable de l’àrea d’investigació de l’Observatori d’Inserció Professional de Criminòlegs de Catalunya i ha estat vocal de la Comissió Gestora del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya. És impulsora de l’AIC i ha participat com a coordinadora de la seva secció de titulats.

SERGI FORTIÀ DARDER
SERGI FORTIÀ DARDER

VOCALIA DE JUSTÍCIA I TERCER SECTOR

Representant del Col·legi a Girona. Màster en Execució Penal i Justícia Restaurativa, assisteix regularment a les jornades del CEJFE del Departament de Justícia. Responsable dels serveis de justícia de Suara Cooperativa, des del 2014 elabora projectes tècnics per nous serveis i programes del Departament de Justícia, a l’àrea de Mesures Penals Alternatives, programes formatius de VIGE, VIDO, SAC, SEXUAL, Odi i de Seguretat Vial de les províncies de Girona i Barcelona. Responsable del Pis de Reinserció de Figueres, participa com a coordinador en el projecte “De la Presó a la Comunitat” -UB i UAB-.

ARACELI ESCUSOL SALUDAS
ARACELI ESCUSOL SALUDAS

VOCALIA DE JUSTÍCIA I TERCER SECTOR

Tècnica del Servei d’acompanyament a la víctima del delicte des d’on lluiten per evitar la victimització secundària que pateixen les persones que han estat víctimes d’un fet delictiu. També ha estat coordinadora del Servei Telemàtic d’Atenció a la Víctima del Delicte de la Creu Roja. Màster en Intervenció Criminològica i Victimològica, amb formació en Prevenció i Protecció contra l’explotació sexual i comerç infantil, Certificat de Professionalitat en Mediació Comú, especialitzada en violència contra la dona i igualtat. La seva línia de recerca ha estat dirigida a valorar el coneixement que tenen el joves, preadolescents i adolescents sobre la violència de gènere i l’ús de la violència bidireccional i l’impacte que tenen els diferents models educatius sobre aquests tipus de violència.

MARTA BLANCH SERENTILL
MARTA BLANCH SERENTILL

VOCALIA DE JUSTÍCIA I TERCER SECTOR

Tècnica al Gabinet tècnic del Departament de Justícia. Ha treballat a la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia en la implantació de la Nova Oficina Judicial a Catalunya. Coautora amb el CEJFE d’estudis de reincidència i recerca en l'àmbit de l'execució penal. També ha estat professora d’investigació social i col·laboradora en recerca vinculada a l’ètica professional a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.

EVA BARROSO SOLANAS
EVA BARROSO
SOLANAS

VOCALIA DE SEGURETAT PÚBLICA I PRIVADA

Màster en Direcció estratègica de seguretat i policia per la UB i l'ISPC;  habilitada com a directora de seguretat privada. Ha adquirit experiència com a professora associada del Grau en Criminologia a la UdG i ha realitzat estudis i formacions en l’àmbit de la seguretat pública. Ha estat formadora i coordinadora dels Programes Formatius de Seguretat Viària derivats de les Mesures Penals Alternatives. Actualment treballa a l’àmbit de la seguretat privada, com a tècnica de seguretat corporativa. Es defineix com una apassionada de la criminologia i de la seva potencialitat.

AINA IBÁÑEZ I ROIG
AINA IBÀÑEZ
I ROIG

SUPLENT

Responsable de la borsa d'experts i expertes. Tècnica a l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista (CEJFE - Departament de Justícia) en la coordinació del pla de recerca en matèria de violència masclista. Dedicada a la investigació en criminologia des de l’àmbit acadèmic els últims deu anys al grup de recerca en «Desistiment del delicte i polítiques de reinserció» de la Universitat Autònoma de Barcelona. Interessada en la recerca sobre la reinserció de les persones que surten de presó i tots els agents implicats –professionals, famílies, entitats comunitàries i societat. Ha publicat a diverses revistes científiques i a llibres col·laboratius i ha realitzat diverses presentacions públiques dels resultats i dels impactes de la seva recerca en fòrums especialitzats i de divulgació.

ROSER GAMONAL CAPDEVILA
ROSER GAMONAL CAPDEVILA

SUPLENT

Responsable de comunicació del Col·legi. Graduada amb menció en Criminologia forense i execució penal, assisteix amb regularitat a diferents formacions i sessions d’investigació relacionades amb la disciplina, especialment amb les persones sota mesura judicial. Vol especialitzar-se en tot el que tingui a veure amb qualitat de vida a les presons i al procés de reinserció. En aquest sentit ha participat en diferents recerques i actualment treballa al Grup33.

PEDRO CAMPOY
TORRENTE

SUPLENT

Graduat en Criminologia i Política Criminal (Premi Extraordinari), Llicenciat en Criminologia i Máster en Criminologia i Delinqüència juvenil i doctorant en Criminologia a la Universidad de Málaga. Professor substitut de Criminologia a la Universidad de Extremadura i col·laborador docent a UOC, ha estat i és formador a diferents màsters, títols propis i d’especialització en diferents universitats, acadèmies, empreses i escoles a nivell nacional i internacional, vinculades totes aquestes formacions amb la nostra ciència. Ha treballat com a CEO a In Dubio Consultoría( i a 4C Consultores. Va ser Secretari de l’ACC) i  Vicepresident de la FACE, on continua vinculat, i és soci actiu d’entitats associatives, científiques i col·legials relacionades amb el reconeixement professional i acadèmic de la nostra disciplina.